Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 12 Oct 2017 | 7355 vizualizari

 

Parmigiana de vinete este una dintre cele mai puternice feluri de mâncare din tradiția culinară italiană. Intre Sicilia, Campania și Parma este o bătălie a revendicărilor pentru preparatul în cauză, dar până în prezent, nu există încă o rețetă depusă pentru a putea pretinde acest lucru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 500 gr rosii la cutie
  • 100 gr de Parmigiano
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • ulei pentru prăjit
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana:

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces.

Se usuca bine si se sterg de sare cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei.

Se usuca bine cu hartie de bucatarie pentru a scoate uleiul in exces.

Puneti in tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg, adaugati rosiile din cutie dupa ce au fost maruntite bine si gatiti pentru 10 minute.

Scoateti usturoiul, adaugati sare, piper si frunze de busuioc si scoateti tigaia de pe foc.

Puneti un strat de vinete intr-o tava de copt, adaugati peste parmezan ras, mozzarella cubulete si sos de rosii. Faceti asa 2 straturi de vinete acoperite cu restul de ingrediente.

Coaceți timp de 30-40 de minute, la 180 de grade C, în cuptor până când sunt aurii la suprafață.

   Este servit ca un fel principal cu parmezan ras deasupra dar si un fel 1.  

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vanata cu carnati